Je beweegreden: onderschat die niet.

Je beweegreden: onderschat die niet.

Jun 03, 2024Fit Piggy's Nicky

Waarom wil je X kilo kwijt? Omdat je jezelf op deze manier niet mooi vindt? Of wellicht wel omdat je jezelf haat.

Vooral die laatste klinkt hard. Maar bij de overgrote meerderheid is het toch beweegreden nummer 1 om iets te veranderen aan hun manier van leven. Eentje gebaseerd op zelfhaat. En het lijkt vrij nietszeggend maar geloof mij: wanneer je iets wil veranderen dan is de manier waarop is een essentieel. 

De mensen die verandering vanuit zelfhaat inzetten, zijn de mensen die elke maandag opnieuw beginnen. De mensen die geen compassie hebben voor zichzelf. Degene die vindt dat ze zichzelf moeten pijnigen/ dingen ontzeggen/ dat het zo hard en onaangenaam mogelijk moet. En als dat niet werkt; dan zijn ze zwak en halen ze zichzelf naar beneden door zichzelf wijs te maken dat ze niet genoeg ruggengraat hebben. Herkenbaar? Voor mij wel: Ik was die persoon.

Wanneer je kijkt vanuit liefde naar jezelf:

Wat gun jij jezelf? Waarschijnlijk een gezond lijf waar je trots op bent. een fijne relatie met voeding zonder eetstress, en een positieve mindset.

Start daarom je reis vanuit liefde. 

Daag jezelf uit om kleine stappen te zetten naar een duurzaam patroon waarin je de beste, fijnste, mooiste, relaxte, krachtigste, trotste, energiekste versie van jezelf vindt.

❤️ Nicky

Meer blogs